100% Bonde…

Tittar ni på den helt ljuvliga danske bonden Frank?Man kan ju inte bli annat än kär i denna bonden. Varför har vi inget liknade på TV i Sverige?

Bonde till 100% heter serien i Sverige och det stämmer verkligen. Han tillverkar så mycket själv, fixar, ordnar, odlar, slaktar och föder upp. Han imponerar så på mig jämfört med Ernst som pysslar med fågelfrön o piprensare eller Martin Timell som snickrar på beställning.

Har vi ingen sådan bonde till 100% att sätta framför tvkameran?

Har ganska svårt för danska språket. Förstår verkligen ingenting och det gör liksom lite ont i kroppen när jag hör det. Visste ni att danska barn börjar prata senare än svenska o norska? Jag förstår.

Såklart blev det diskussioner efter avsnittet där han slaktade geten. Löjligt. Inte många barn som vet hur det går till idag. Det tror att köttet kommer från ICA. Det som visades var väldigt obrutalt och skedde på det naturligaste sätt utan långa transporter, stress o djurplågeri.

Så har ni inte tittat på Frank innan…gör det!

Det här inlägget postades i Film/TV, Viktigt/oviktigt. Bokmärk permalänken.

3 svar på 100% Bonde…

  1. Har inte sett det, men hört talas om det! Och precis som du säger, det kan kännas brutalt, men det är en sån otrolig okunskap i Sverige nu för tiden, när det gäller slakt och kötthantering!

    /Sanna

  2. Anna skriver:

    Jag har tittat några gånger och man önskar att man vore lika händig själv! 🙂

  3. PRALINER skriver:

    Är imponerad av denna bonde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.