Nangijala…

Det som började den 17maj i Risör Norge fick för oss ett slut igår. Utomhus i strålande nationaldagsväder gjorde Hildur o Pluto kärlek o valpar. Sex stycken tittade ut den 20e Juli 2002. Det var inte så svårt att välja vilken valp vi ville behålla Hilda, Hilma, Hilding, Harry eller Holger – vi valde den knäppaste av de alla. Helsa. Sötaste och roligaste…

Hon var den mest femenina av taxar jag sett. Med sina slanka linjer och alldeles för långa ben för att få annat än en 2a på utställning trippade hon fram genom livet med en svansföring som visade alla att här kommer stans snyggaste tjej!

Helsa jagade rådjur i skogen tillsammans med sin mamma Hildur. Följde efter. Helst inte i dåligt väder och gärna inte själv eller för länge. På ett jaktprov i snöblask hittade domaren henne sittandes under en gran väldigt olycklig över rådande väderlek och onödigt snabba rådjur. Vi gjorde aldrig någon jaktkarriär Helsa och jag. Ligga på en kudde i soffan var det bästa hon visste eller i vackert väder skälla sig hes ute på tomten över alla som passerade förbi nere på cykelvägen.

Hon var en så rolig hund,  fick oss alla att skratta så många gånger.Igår gick jag till vetrinären för att hennes diskbråck inte blivit bättre på två veckor. Det var inte diskbråcket hon hade ont av. Hela magen var full av cancer. När jag på ultraljudet såg hur stor mälten var och hur det spridit sig till resten av buken behövde inte den snälla veterinären förklara mer.

Helsa slickade mina tårar ända tills hon somnade.

Det här inlägget postades i Hund. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nangijala…

  1. Karin Bomb skriver:

    Mina tankar till er…det är så svårt att acceptera att dom inte kan vara här hos oss längre. Konstigt hur dom däringa hundarna hittar in i hjärtat på en….
    Kramar från Bombarna till er

  2. Tina skriver:

    Hej!!!! Men nej, vad sorgligt! Jag førstår att ni ær ledsna, tar ett bra tag att komma øver…kram!

  3. helinisarna skriver:

    vi här uppe i norr tänder ljus för lilla helsis idag <3

  4. PRALINER skriver:

    Åh, jag tänker på dig! Smärtsamt att förlora en trogen vän! Kram

  5. Lena Johansson skriver:

    Söta, fina goa lilla Helsa! Nu har hon det bra i hundhimlen utan smärta! Kramar i massor till er.

  6. Bästis skriver:

    Så lycklig att jag var med den 17:e maj, så lycklig att jag fick många skratt av den tokiga Helsa så stolt över att hon fick det namnet som jag kom på <3 Helsa <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.