Sarahs nyckel…

Jag tycker inte om att läsa om tragiska livsöden, katastrofer, utnyttjade barn eller djur som far illa. När jag läser en bok vill jag ha trevligt. Jag vet att många tycker om att älta o liksom nästan gotta sig i hemska saker som hänt. Jag vill rysa, bli skrämd och kanske gråta av fiktiva böcker. Vet att världen är tillräckligt hemsk utan att mysa i soffan med det. Väljer genast bort ihjälknarkande rockstjärnor, KuntaKinte, inte utan min dotter, kinesiska flickebarn med pyttefötter, bortglömda samer och indianer som förvaras samt förintelsen.

Men…

Har precis läst sista sidorna i en fruktansvärd bok, fruktansvärt bra! Sarhas nyckel av Tatiana de Rosnay.Vill man få ont i magen och gråta (speciellt om man e mamma) och göra en resa i Frankrikes natzistiska brott i sommar så är denna bok nummer ett! Fungerar även att ge som boktips om man har någon i sin närhet som klagar väl mycket över huvudvärk, myggbett och skrubbsår för innehållet i boken lär ge distans till småblessyrer några dagar framöver! Och ni som inte kan läsa skall se filmen när den kommer…för nu var det ett tag sen vi såg Schindlers List.

Hjärtskärande och skriven på ett sätt att även jag läste vidare efter första sidorna.

Imorgon skall jag besöka den Brittiska bokhandeln nere i byn och genast köpa böcker med zombies, vampyrer, varulvar eller…ja, ni fattar!

Zakhor Al Tichkah

Det här inlägget postades i Böcker, Spain, Viktigt/oviktigt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Sarahs nyckel…

  1. Pilla skriver:

    Glömde ju säga 1000tack för lånet…tack Granen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.