Dröm…

Drömde inte om min prins. Drömde att min mamma skaffade en Schäferhund och att det gick en stor lavin i backe 13 bara för att där fanns jättemånga gapiga ryssar…vilken mardröm!

Min omgivning får mig alltid att känna mig dum. Dum för att jag inte jag vill resa till en massa olika länder. Orkar inte räkna upp alla länder jag bara tokvägrar besöka men alla länder där det första får mig att tänka på Svett, Smuts, Salmonella, Stora råttor och Slöjor går genast bort. Folk förstår verkligen inte varför….och jag förstår verkligen inte varför jag förväntas vilja åka till dessa platser. Jag lever i ett land där utvecklingen har gått så framåt att jag kan helt förlita mig på kartor och behöver inte göra ”en Columbus” för att få upplysning. Behöver inte gå till sjöss bara för att smaka på sushi eller krydda med curry.

Jag älskat det vackra….och njuter av vackra vyer men tack vare sateliter och alla andra fjärranöstern resenärer så slipper JAG åka. Jag kan välja att titta på vackra bilder eller välja att slå på eller  av tv’n när tsunamis, pedofiler, krig och själmordsbombande gatukravaller fyller nyhetskanalerna från de O’hh sååå spännande länderna. (det verkar ju bli mer o mer spännande här hemma)

Tycker inte att det e så viktigt att dela med mig av vad jag tycker och ger mig oftast inte in i disskussioner för det klarar alla andra av så himla bra. Dessutom är det ofta så att jag känner igen mig i vad någon annan tycker och det kan räcka för min egen bekräftelse. Men det jag skriver om ovan….är jag själv om det eller??

Nu är det ju inte så att jag ALDRIG vill resa någon stans….Hmmmm, får se nu…vart vill jag eller kan jag tänka mig att åka? Amerika, men inte sydamerika….kanske Australien gärna NyaZeeland fast det e ju jääädrit långt….Island definitift! I Europa har jag flera länder kvar som jag vill se fast alla de nya som numer tävlar i Eurovision song contest kommer inte att få sätta stämpel i mitt pass, glöm det, har varit i Ryssland två gånger så det räcker för mer än en livstid! Afrika…..nu blir det jobbigt…..för någonstans inne i mig klappar ett Afrika hjärta utan att jag kan förstå varför, varför??

När jag växte upp fick min bror en prenummeration på National Geografic av vår uncle Gene i Chicago och de tidningarna läste jag ofta. Helt ointresserad av stadsskick, religoner o andra tråkiga fenomen…men djuren på bilderna i från länder långt borta älskade jag. Behovet att få röra, höra och se (lukta?) på djuren som var på bilderna är mycket större än att se ett av 1000 stenhårda berg. Någonstans där kanske mitt Afrika kommer in….för det ska gudarna veta att om jag någon gång går vilse o hamnar i Kenya så är det inte för att sola o bada….

Glömde jag säga att jag trivs väääldigt gott hemma med min egen stam och vilda (o)djur?

Oj, nu tar nog bokstäverna snart slut på min blogg!

Bon voyage!

Det här inlägget postades i Me, myself and I..., Viktigt/oviktigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.